Ми пишаємося, що ми – українці, а наша Вітчизна – Україна!

30 Січня 2015 15:31
Jpeg

city.kherson.ua

День Соборності України – свято, яке відзначається щороку в усіх освітніх закладах міста в день проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося 22 січня 1919 року на Софійській площі в Києві.

Упродовж минулого тижня проведено понад 200 різноманітних патріотичних заходів до Дня Соборності у яких взяло участь понад 30 тисяч школярів міста.

В усіх загальноосвітніх навчальних закладах міста проведено тематичні уроки, лекції, бесіди (із запрошенням діячів науки, культури, представників політичних партій, молодіжних організацій) під гаслом «Єдина й неподільна Україна». Використані історичні паралелі подій, пов’язаних із боротьбою українців за єдність держави в минулому столітті й нинішньою звитягою українців проти експансії на українські землі.

Також, проведені науково-практичні конференції, засідання «круглих столів», виховні заходи, присвячені історії української державності.

У пришкільних музеях та бібліотеках пройшли експозиції, книжкові виставки, літературно-історичні конкурси та вікторини, приурочені Дню Соборності України.

Кожна школа і кожен клас мав свої родзинки відзначення такої знаменної події в житті нашого народу. Але усі заходи об’єднали учнівську молодь в прагненні до єдності та миру для нашої України.
В Херсонській гімназії № 1 проведено історико-літературний екскурс «Соборна моя Україно!». Старшокласники ознайомили учнів 6-7 класів з подіями об’єднання українських земель.

У школі № 31 – відкритий урок «Повноваження юстиції» для учнів 9 класів та правовий тренінг з теми «Права неповнолітніх при затриманні» для 8-х та 11х класів.

Декламуючи вірші про рідний край, возз’єднання Східної і Західної України, учні школи № 28 демонстрували свою любов до Батьківщини.

У школі № 52 пройшов захід «Національна єдність – запорука державності України» (за участі представників обласної юстиції та бібліотеки №23).
В рамках «круглого столу» у школі № 53 «День Соборності України – історія виникнення» для учнів 11-А класу оформлено історико-літературну книжкову виставку «Свято Соборності – символ єднання України». Шкільним парламентом «СТАРК» було оформлено інформаційний стенд, у якому учні висвітлили пакт злуки УНР та ЗУНР.

У школі № 55 пройшла акція «Україна в нас одна», на яку запросили прес-секретаря батальйону Херсон-Січ Павла Бубнова.

Учні Академічного ліцею відвідали виставку документів, приуроченої Дню Соборності України у Державному архіві Херсонської області, про свої враження ліцеїсти поділилися при написанні есе «День Соборності в Україні».