Херсонці вшанували Героїв Крут

30 Січня 2015 06:20

Вони згадали історичні події під Крутами, які щороку виводять патріотів на вулиці міст, аби вшанувати хоробрість юнаків, що віддали життя за українську державність.

dsc_0153

Офіційна частина заходу відбувалася на площі Свободи. Було видно, що багатьох людей попросило прийти начальство. Це працівники бюджетних установ, силових структур, ДСНС та інші. Хоча було чимало й тих, хто завітав на площу з власної волі. Перед присутніми виступили очільник ОДА Андрій Путілов та херсонський міський голова Володимир Миколаєнко. Вони згадали історичні події під Крутами, які щороку виводять патріотів на вулиці міст, аби вшанувати хоробрість юнаків, що віддали життя за українську державність. Також представники влади закликали херсонців єднатися в цей непростий момент для країни. «Ворог у нас один і той же. Але цього разу ми не дозволимо повернути Україну в безправ’я, бандитизм і диктатуру Путіна», – заявив Володимир Миколаєнко.

1

Ведучі заходу зробили низку історичних ремарок про битву під Крутами, про політичні та історичні обставини того періоду. В цей час на великому екрані демонструвались кадри хроніки. На площі читали патріотичну поезію і слухали сучасну українську музику про героїв сучасності і минувшини. Наприкінці заходу присутні помолилися за упокій всіх бійців, які віддали життя за нашу державу.

3

Після офіційної частини, в центрі площі Свободи згуртувались активісти «Свободи», «Правого сектора», майданівці, футбольні фани та чимало інших патріотів. Запаливши кілька десятків смолоскипів, вони рушили проспектом Ушакова. Всього в ході взяло участь близько півтисячі херсонців. Дорогою вони співали Гімн України, вигукували патріотичні й антиросійські гасла. Хода направилась до Гідрометеорологічного технікуму, на будівлі якого нещодавно відкрили меморіальну дошку молодому бійцю ДУКу Олександрові Райхерту. Організатори заходу вирішили зібратися саме тут, адже, як і молоді гімназисти у 1918 році не побоялися стати проти великої армії більшовиків, так і Сашко добровольцем пішов на фронт, аби війна не дісталася його міста. Тут присутні згадували Олександра Райхерта, читали вірші, говорили про історичні паралелі та висновки, які Україна мала б давно зробити і визначитись із друзями і ворогами її державності.

4

5

6

7

8

dsc_0214

Іван АНТИПЕНКО, «День»