Близько 3 тисяч переселенців з зони АТО та Криму у 2014 році отримали допомогу з бюджету Херсона

30 Січня 2015 16:11

LoveВ цьому році, у зв’язку з подіями, що відбуваються на території нашої країни, до міської комплексної програми були внесені зміни стосовно надання соціальної допомоги біженцям з зони АТО та Криму.

За час дії заходів була надана матеріальна підтримка близько 3 тисячам громадян України, які прибули до Херсона з АР Крим, Донецької та Луганської областей. Загальна сума матеріальної підтримки склала 1 млн. 615,7 тис. грн., це кошти міського бюджету та субвенція з обласного бюджету.

Вимушеним переселенцям надавалась допомога:

– одноразова грошова допомога в розмірі 300 грн. на кожну особу, її отримали 2077 осіб зазначеної категорії на загальну суму 623,1 тис. грн.;

– грошова допомога на дітей, які навчаються в загальноосвітніх закладах Херсона, або відвідують дитячі садки. Цю допомогу надано на 316 дітей на загальну суму 265,4 тис. грн. (розмір допомоги в залежності від віку дитини – 650, 850, 950 грн.)

– протягом квітня – жовтня 2014 року вимушеним переселенцям надавалися безкоштовні обіди, які отримували близько 500 осіб на загальну суму 322,6 тис. грн..

– переселенці, які прибували до Херсона протягом березня-червня, безкоштовно розміщувалися в гуртожитках міста. За їх проживання (152 особи ) відшкодовано 426,6 тис. грн.

Переважна більшість вимушених переселенців розміщувалися у родичів та знайомих. По гуртожиткам міста безкоштовно було розселено 152 внутрішньо переміщених особи. За їх проживання гуртожиткам було відшкодовано витрати за рахунок субвенції з обласного бюджету на загальну суму 168.4 тис. грн., за рахунок державного бюджету – на загальну суму 258.2 тис. грн.

У 2014 році в межах програма «Соціальний захист» надавалась соціальна підтримка сім’ям херсонців, загиблих під час проведення антитерористичної операції,  та учасникам АТО.

Сім’ям загиблих херсонців  надано:

одноразову грошову  допомогу

– за рахунок субвенції з обласного бюджету в розмірі 50 000 грн. – 10 осіб;

– за рахунок коштів міського бюджету в розмірі 14 500 грн. – 11 осіб;

З листопада 2014 року за рахунок коштів міського бюджету щомісячну грошову допомогу у розмірі 5 000 грн. отримують 7 сімей херсонців, загиблих під час проведення антитерористичної операції.

Зазначеним категоріям херсонців також надано пільги з оплати житлово-комунальних послуг, за рахунок коштів міського бюджету:

– мешканцями Херсона, які брали участь в антитерористичній операції, та яких визнано учасниками бойових дій у розмірі 25% додатково до встановлених чинним законодавством, у межах норм, передбачених чинним законодавством;

– сім’ями загиблих під час проведення антитерористичної операції, у розмірі 50% (у межах норм, передбачених чинним законодавством).