В облдержадміністрації обговорили інвестиційну привабливість Херсонщини

29 Січня 2015 09:55
«Інвестиційна привабливість регіону надзвичайно важлива. Через суспільно-політичну ситуацію, що склалась сьогодні, розвивати економіку складно, проте зупинятися ми не можемо. Слід рухатися вперед, адже лише показавши привабливість та економічний потенціал Херсонщини, ми зможемо залучити максимальну кількість інвесторів та забезпечити зростання кількості робочих місць», – зауважив Андрій Путілов.
Так, із метою ретельної підготовки до презентації керівництвом облдержадміністрації залучено відповідні управління, а саме Департамент зовнішньоекономічної діяльності, туризму та курортів. Крім того, буде враховано досвід Херсонської торгово-промислової палати, керівників підприємств області тощо.
khoda.gov.ua

khoda.gov.ua

Директор Департаменту зовнішньоекономічної діяльності, туризму та курортів Сергій Павлов підкреслив важливість об’єднання двох напрямків: інвестиційної привабливості та економічного розвитку регіону.
На важливості логістичної складової, а саме на раціональній організації процесу впровадження товарів та послуг від постачальників сировини до споживачів наголосила президент торгівельно-промислової палати Херсона Вікторія Остроумова. «Головною особливістю економіко-географічного положення Херсонського регіону є його розташування між Азово-Чорноморським басейном та басейном річки Дніпро. Це, разом з потужною транспортною системою дає Херсонщині значний економічний потенціал», – підкреслила вона.
Присутніми було визначено найбільш пріоритетні галузі, що можуть бути представлені під час презентації інвестиційної привабливості Херсонщини. Відтак, це сільське господарство, логістична інфраструктура, харчова промисловість (сублімаційна заморозка, сушка овочів та фруктів), вівчарство, молочне виробництво.