Українська громада Херсонщини розширює свої ряди

28 Січня 2015 15:18
city.kherson.ua

city.kherson.ua

Чергове засідання Української громади Херсонщини розпочалось з включення до її лав нових членів, представників політичної партії «Радикальна партія» та громадських організацій «Воля», «Самопоміч», «Херсонська народна Самооборона».

Учасники засідання обговорили та погодили проект Звернення до Президента України щодо прийняття терміновий дій по врегулювання ситуації в державі. У тексті пропонувалось ввести воєнний стан на території Донецької та Луганської областей, припинити всі торгові взаємовідносини з РФ та тимчасово окупованим Кримом тощо.

Звернулись до Президента України П.Порошенка зі зверненням щодо прийняття заходів, які б унеможливлювали демонстрацію, особливо на телебаченні, фільмів та передач, ображаючих та принижуючих гідність українців.

Було запропоновано звернутися до комісії з питань найменування (перейменування) вулиць, провулків, проспектів, парків, скверів, мостів та інших споруд, розташованих на території міста Херсона стосовно перейменування однієї з зелених зон міста у сквер «Героїв Крут». Такий підхід створить умови для виховання у херсонський учнів почуттів патріотизму та гордості за славетне минуле України.

Радник міського голови Павло Гавриш запропонував членам Української громади Херсонщини підготувати до наступного засідання пропозиції стосовно проведення просвітницької роботи, приділивши в ній більшу увагу роботі у прикордонних районах області.