Інформація з питань соціального захисту населення Херсонщини за минулий рік

28 Січня 2015 13:01
businessua.com

businessua.com

Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації надав інформацію з питань соціального захисту населення впродовж 2014 року.

Робота соціальної сфери була спрямована у три напрямки – це, перш за все, підвищення рівня та якості життя населення, удосконалення системи соціальної допомоги та соціальне забезпечення населення.
Так, заробітна плата штатних працівників по містах і районах області зросла на 6,6% по відношенню до показників за листопад 2013 року.
Проводилися оплачувані громадські роботи та інші роботи тимчасового характеру з метою забезпечення зайнятості та матеріальної підтримки безробінитних громадян, до яких залучилися 5,3 тис осіб.
Завдяки удосконаленню системи соціальної допомоги, повністю виплатили кошти за призначенням всіх видів державної допомоги.
У всіх підвідомчих інтернатних закладах створені необхідні побутові умови для проживання громадян похилого віку, інвалідів та дітей-інвалідів.
Протягом 2014 року матеріальну допомогу за рахунок коштів місцевих бюджетів отримали 2,1 тис. ветеранів війни на загальну суму 260,1тис. грн.
На сьогодні програми соціального захисту населення, постраждалого внаслідок Чорнобильської катастрофи профінансовано на 100%. Цільове використання коштів, що надійшли, контролюється райдержадміністраціями та міськвиконкомами.
Станом на 13 січня 2015 року на обліку в органах соціального захисту населення області перебуває 8511 осіб та 5361 сім’я, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції.
3582 сім’ї звернулося за призначенням щомісячної адресної допомоги і 1963 сім’ї вже отримують зазначену допомогу.
За рахунок коштів обласного бюджету оздоровлено 1013 дітей, серед яких і діти внутрішньо переміщених осіб, дітей, батьки яких загинули, постраждали або беруть безпосердню участь в антитерористичній операції та забезпечення її проведення.