Міська влада привітала Херсонську Народну Самооборону з річницею заснування

26 Січня 2015 14:42

У день річниці з дня проголошення на центральній площі Херсону – площі Свободи про створення загону Херсонської Народної Самооборони в залі музичного училища відбулися урочисті її збори. Рівно рік пройшов з дня, коли на багатолюдному віче активісти місцевого Майдану одноголосно обрали Дениса Лошкарьова її керівником. У той же день тодішня влада привітала його, організувавши спалення його автомобіля та спробу підпалу будинку.

YdcQTFDbJwYХерсонський міський голова Володимир Миколаєнко вручив подяки найактивнішим самооборонівцям міста, разом з ними пригадав найгарячіші дні Майдану. «Після побиття депутатів від «Батьківщини» Станіслава Трошина і Віктора Гаврилюка, громадської активістки Валентини Крицак, масового знищення майна активістів Херсонського Євромайдану стало зрозуміло, що херсонцям необхідно згуртуватись з метою спільного захисту» – згадує міський голова.  Фактично половина з нагороджених отримає подяки пізніше, бо зараз боронять нашу землю в зоні антитерористичної операції та на блок-постах.

2xQt8L28wukВсі присутні мали змогу переглянути відео презентації про роботу активістів самооборони та дівочої та творчої сотень. Згадали самооборонівці і тих своїх побратимів, які віддали життя за Україну – Руслана Сторчеуса та Владислава Ковальова. Про них активістами створено спеціальні фільми. Володимир Миколаєнко відзвітував перед активом, що родинам обох героїв вручено ордери на квартири.