Воєнком області: Із призваних ніхто не буде направлятися в зону АТО

25 Січня 2015 09:21
khoda.gov.ua

khoda.gov.ua

Із призваних ніхто не буде направлятися в зону АТО, про це наголосив журналістам під час інтерв’ю головний воєнком області, Сергій Кока.

«Це можливе тільки після проходження необхідних навчань, і тільки якщо буде відповідне розпорядження», – зауважив він.
У навчальному центрі навчання триває 1 місяць, а потім місяць навчання в підрозділі. В учбових частинах всі військовозобов’язані будуть забезпечені формою, одягом, засобами захисту.
Із моменту призову по мобілізації призовник стає дійсним військовослужбовцем Збройних сил України і його матеріальне забезпечення згідно чинного законодавства як військовослужбовця Збройних сил України покладається на державу. Також забезпечується утримання за військовозобов’язаним робочого місця та отримання заробітної плати по місцю роботи, якщо це пенсіонер, то пенсії.
Харчування, лікування, в разі потреби, а також санаторно-курортне забезпечення – все це буде  здійснюватися за рахунок Міністерства оборони України.
Також воєнний комісар області зазначив : «У будь-який час ми готові надати  будь-яку інформацію та роз’яснення щодо проведення часткової мобілізації на території Херсона та Херсонської області. Питання можуть стосуватися не тільки  мобілізації, а й демобілізації військовозобов’язаних які вже чималий проміжок часу  виконують свій обов’язок».
Телефон гарячої лінії (0552) 22 96 88