В облдержадміністрації намічено перспективи сміттєпереробної галузі

25 Січня 2015 13:50
khoda.gov.ua

khoda.gov.ua

«На жаль, на сьогоднішній день наша область не може вважатися екологічно чистою за всіма параметрами. Особливо на екологічну ситуацію впливають побутові відходи. Тому обговорення і виявлення проблем у галузі сміттєпереробки на сьогодні залишається питанням відкритим та актуальним» – зауважив радник голови облдержадміністрації з питань агропромислового розвитку Денис Терещенко під час круглого столу, присвяченому впровадженню механічно-біологічних технологій для обробки змішаних комунальних відходів.

На заході також були присутні представники Департаментів та управлінь облдержадміністрації, представники санітарних служб, галузі архітектури, міськвиконкомів, районних державних адміністрацій.
Про необхідність розробки нових стратегій говорив голова обласної організації Партії зелених України Володимир Шелудько.
«У січні 2014 року відбулось масштабне засідання всіх представників із тодішньою владою, яка обіцяла тоді виконати прийняті рішення та навіть виділила кошти для цього. Однак, за рік результатів так і не було, а фінанси витрачені» – зауважив Володимир Шелудько та висловив надію на те, що цього року владою та громадою буде докладено сумісних зусиль для того, щоб стабілізувати ситуацію із побутовими відходами.
khoda.gov.ua

khoda.gov.ua

У ході круглого столу також було розглянуто один із європейських проектів з будівництва заводу з утилізації твердих побутових відходів хорватської компанії «Tehnix». Директор представництва в Україні Степан Микульчич представив присутнім презентацію, ескіз та окреслив перспективи діяльності такого заводу на території області.

Підсумком круглого столу стало рішення представників облдержадміністрації сумісно з експертами у найближчий час визначитися з переліком питань в галузі сміттєпереробки, що потребують першочергового вирішення, для кожного району області та розпочати їх поступове вирішення.