Микола Томенко: Час посадовців, що тимчасово виконують обов’язки, має давно завершитись

25 Січня 2015 13:01
telekritika.ua

telekritika.ua

На цьому радник Президента, народний депутат України Микола Томенко наголосив під час зустрічі з працівниками освіти і культури в Хмельницькій міськраді.

«Незважаючи на усі виклики, що стоять перед новою владою (геополітичні, військові та соціально-економічні), у 2015 році продовжується незрозуміла підкилимна боротьба за посади в органах місцевої виконавчої влади, – зауважив М. Томенко. – Якщо на етапі до завершення парламентської виборчої кампанії це ще можна було би зрозуміти, то після парламентських виборів, коли всі політичні сили задекларували позицію щодо хибності партійного квотування посад голів обласних та районних адміністрацій, сьогодні не можна знайти якогось зрозумілого пояснення, чому Кабінет Міністрів не погоджує, а, відповідно, Президент не призначає голів обласних та районних адміністрацій».

Звертаючись до жителів Хмельниччини, Микола Томенко відзначив, що ця область взагалі стала заручником таких підкилимних ігор та безвідповідальності. «Адже, як мене поінформували, Хмельниччина – регіон, де не лише виконуючий обов’язки голови обласної адміністрації з відповідним статусом заступника, а й немає жодного призначеного на постійній основі голови райадміністрації. Тобто, вся область має місцеву владу в статусі тимчасово виконуючих обов’язки. Це – неприпустима річ», – переконаний народний депутат

Тому Микола Томенко вчергове звернувся до Уряду і Президента із закликом завершити етап, в якому керівники місцевої влади тимчасово виконують обов’язки, і нарешті сформувати відповідальну, професійну владу, де місцеві керівники розуміли би, що вони легітимно призначені і несуть відповідальність за ситуацію в конкретному регіоні.

Також Микола Томенко, перебуваючи у Хмельницькій області разом із народним депутатом Сергієм Мельником та керівником Хмельницького представництва Фонду «Рідна країна», депутатом обласної ради Іваном Гладуняком в рамках реалізації просвітницьких проектів Фонду передали до шкіл, бібліотек та музеїв міста Хмельницький «Український щорічник-2015».