Платники Цюрупинської ОДПІ перерахували понад 4 млн. грн. військового збору

24 Січня 2015 10:41
tsn.ua

tsn.ua

Саме стільки військового податку платники Цюрупинської ОДПІ спрямували до державної казни з початку його запровадження, повідомляють у Головному управлінні ДФС у Херсонській області.

Надходження нововведеного збору стабільно збільшуються. Так, у грудні 2014 року спрямували на потреби армії 998,5 тис. грн. в тому числі: Цюрупинський район – 333,4 тис.грн., Голопристанський район – 341,3 тис.грн. та Білозерський район – 328,8 тис.грн., а це на 153,3 тис.грн більше ніж у попередньому місяці.

Як зазначив  в.о. начальника Цюрупинської ОДПІ Сергій Носенко, військовий збір у розмірі 1,5% утримується з доходів у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які нараховуються платнику у зв’язку з трудовими відносинами та за цивільно-правовими договорами, а також із виграшу в державну та недержавну грошову лотерею та ін. На відміну від податку на доходи фізичних осіб, який перераховується до місцевого бюджету, військовий збір належить до доходів загального фонду Державного бюджету України і зараховується на рахунки за відповідним кодом класифікації доходів бюджету.