У районах Херсонщини відзначили День Соборності

23 Січня 2015 07:20
www.skadovsk.com

www.skadovsk.com

У всіх населених пунктах Херсонської області відбулися урочистості до Дня Соборності України. У Скадовську провели “Свято об’єднаної країни і єдиного народу”. В районному будинку культури відбулися святкові заходи до Дня Соборності України. У святкуванні взяли участь очільники влади району, трудові колективи, організації і підприємства міста, громадськість.

З визначним державним святом і 96-ою річницею проголошення Акта Злуки привітав присутніх голова районної державної адміністрації Юрій Бобилєв. Учасники мітингу поклали квіти до погруддя Т.Г. Шевченка та пам’ятного знаку «Небесній сотні» – борцям на українську державу. Аналогічні заходи пройшли в населених пунктах району.

www.skadovsk.com

www.skadovsk.com

У навчальних закладах району організовано перегляд тематичних фільмів, проведено науково–практичні конференції, засідання за «круглим столом», бесіди та години спілкування, на розгляд яких винесені питання про історичне значення проголошення Акта Злуки українських земель.

Учні загальноосвітньої школи №2 організували патріотичний флеш-моб «Україна єдина, соборна та незалежна».
У Каховці відбувся урочистий мітинг. Вже зранку каховчани зібралися на набережній міста біля пам’ятного знаку на честь гетьмана Богдана Ружинського та взяли участь в урочистій ході покладання квітів до пам’ятного знаку.
khoda.gov.ua

khoda.gov.ua

Міський голова Олександр Карасевич виступив перед присутніми та наголосив на тому, що українці пройшли нелегкий шлях державотворення, а єдність і воля – це ті поняття, які визначають шляхи розвитку нашої держави. Також міський голова закликав громаду до єдності та порозуміння: “Ми — одна сім’я і все, що відбувається в нашому суспільстві, ми повинні прийняти та витримати разом”. Звернулася до присутніх і президент міського учнівського парламенту старшокласників Олександра Варава, учениця СЗОШ № 2.

khoda.gov.ua

khoda.gov.ua

Жителі Верхньорогачицького району пройшли ходою миру до пам’ятника Тарасу Шевченка, де відзначили День Соборності України та провели мітинг, присвячений пам’яті жертв трагічних подій в Донецькій та Луганській областях. На початку заходу за участю настоятеля Свято-Покровського храму відбувся молебень за загиблими мирними громадянами внаслідок терактів, військовослужбовцями, які полягли захищаючи свою Батьківщину. Звертаючись до присутніх, отець Віталій закликав всіх громадян до єдності, порозуміння, миру. У цей день працівники Верхньорогачицької центральної районної бібліотеки та дитячої музичної школи провели урок «Соборна Україна». Дітям розповідали про утворення єдиної, соборної Української держави та живий ланцюг, з трьох мільйонів людей, які  у день 71- річниці Акта Злуки взялися за руки, щоб з’єднати Львів та Київ. До Дня Соборності у загальноосвітніх закладах району відбулися різноманітні тематичні заходи.

khoda.gov.ua

khoda.gov.ua

У Високопільському районі проведено районні змагання з баскетболу під гаслом „Ми – єдина суверенна країна”. У Архангельському професійному аграрному ліцеї проведено урок патріотизму „День Соборності України – символ національного єднання українського народу”, на якому молодь обговорила та висловила свої думки щодо боротьби українського народу за незалежність, територіальну цілісність своєї держави та демократичний вибір України. На завершення заходу практичним психологом Наталією Савіною проведено пазл-шоу, з власних малюнків ліцеїсти склали одне полотно, яке відобразило красу, силу та єдність України.

У районному краєзнавчому музеї для учнівської молоді було проведено історичний екскурс „В єднанні – сила”, в ході якого переглянуто оновлені експозиції присвячені історії та діяльності Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки, їх ролі в процесі здобуття незалежності України.
(За матеріалами прес-служб райдержадміністрацій)
Рідна Херсонщина