Державний архів Херсонської області відкрив виставку «Шляхами соборності»

22 Січня 2015 12:06
khoda.gov.ua

khoda.gov.ua

У приміщенні Державного архіву Херсонської області відбулося відкриття виставки архівних документів «Шляхами соборності», присвяченої 96-й річниці Акту злуки. На виставці представлені документи із фондів державного архіву області, Центрального державного архіву вищих органів влади та управління України та науково-довідкової бібліотеки Державного архіву області.

Виставка розповідає про події визвольних змагань за незалежність України у 1917-1919 рр. Основна увага приділена законам та розпорядчим документам органів влади та місцевого самоврядування, показано етапи культурно-економічного розвитку Херсонщини, зокрема, відзначені відомі діячі національних змагань – Андрій Грабенко, Володимир Кедровський, Микола Чернявський.
Головна мета виставки – розповісти відвідувачам про події, що передували підписанню Акту злуки УНР і ЗУНР 22 січня 1919 року та його наслідки для України.
На відкритті виставки були присутні учні Академічного ліцею ім. О.В.Мішукова Херсонської міської ради при Херсонському державному університеті.