Навчальні заклади Херсона пройшли атестацію

21 Січня 2015 15:40
city.kherson.ua

city.kherson.ua

У Херсоні провели атестаційну експертизу освітньої діяльності 19-ти навчальних закладів міста, з них – 7 дошкільних, 8 загальноосвітніх та 4 позашкільних.

Регіональною експертною радою з ліцензування та атестації навчальних закладів Херсонської області 10 навчальних закладів визнано атестованими, 9 – атестованими «з відзнакою».

Кращими названо: серед дошкільних навчальних закладів – ясла-садок УМВС України в Херсонській області, ясла-садок № 11 комбінованого типу з логопедичними групами, ясла-садок  № 65 комбінованого типу, ясла-садок № 22 компенсуючого типу для дітей з вадами зору, ясла-садок № 39 комбінованого типу. Серед загальноосвітніх навчальних закладів – загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 13, серед позашкільних навчальних закладів – Палац дитячої та юнацької творчості, Центр позашкільної роботи, Центр дитячої та юнацької творчості

Зазначимо, що державна атестація – є основною формою державного контролю за діяльністю навчальних закладів незалежно від підпорядкування, типів і форм власності. Вона проводиться не рідше одного разу на десять років у порядку, встановленому спеціально уповноваженим органом виконавчої влади у галузі освіти і науки. Рішення про атестацію закладу приймається Регіональною експертною радою з ліцензування та атестації навчальних закладів Херсонської області, до складу якою входять представники обласного управління освіти, санітарно-епідеміологічних служб тощо.