До Херсона завітала відома англійська письменниця Тесса Вест

20 Січня 2015 09:46

Вчора, до Херсону завітала англійська письменниця Тесса Вест – автор монографії – ґрунтовного і найбільш повного дослідження життєвого шляху філантропа Джона Говарда.

Тесса Вест відвідала Херсонський обласний архів, зустрілася з педагогами та учнями Херсонської гімназії №6, а на базі спеціалізованої загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. №30 письменниця поспілкувалася з переможцями олімпіад з англійської мови, членами міського учнівського парламенту, учнями шкіл міста з поглибленим вивченням англійської мови, учителями англійської мови та історії.

У ході зустрічі учасники змогли більше дізнатися про особистість Джона Говарда, історію рідного краю та поспілкуватися з англійською письменницею, задати питання про її творчість та біографію Говарда зокрема.

khoda.gov.ua

khoda.gov.ua

Цікавою була розповідь Тесси Вест про те, що за кілька днів перебування в Херсоні їй показали музейні експонати, бібліотечні архіви, місце поховання й обеліск Джону Говарду, та підкреслила, що 20 січня виповнюється 225 років з дня його смерті.

Також зазначимо, що Херсонською Торгово-промисловою палатою спільно з Херсонською міською радою ведеться підготовка до перекладу книги «Цей дивний містер Говард» з англійської мови. Книга Тесси Вест – це свіжий погляд не тільки на діяльність видатного гуманіста в контексті тюремних реформ, але і на його непересічну особистість.

khoda.gov.ua

khoda.gov.ua