Херсонці вийшли на Марш миру

19 Січня 2015 00:10

Понад три тисячі городян зібралися на площі Свободи в центрі міста. Люди прийшли вшанувати пам’ять загиблих мирних мешканців в розстріляному терористами автобусі під Волновахою та всіх борців за Україну, які нині протистоять російській агресії на Донбасі. Херсонці зібралися в колону, яка розтяглася на кількасот метрів і рушила проспектом Ушакова та вулицею Перекопською до меморіалу «Херсонцям, які віддали життя за незалежність України», що у парку Слави. Очолили колону активісти Автомайдану.

dsc_0294

Люди несли чимало національної символіки та плакатів з написами «Я – аеропорт», «Я – Волноваха» «Я – Херсон», «Я – Донецьк», «Я – Іловайськ», а також багато антиросійських та антипутінських лозунгів. Йдучи Маршем миру херсонці скандували «Одна єдина, соборна Україна», «Схід і Захід разом», «Херсон – це Україна», «Герої не вмирають», співали Гімн.

5

У парку Слави учасники маршу вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання. Після чого до присутніх звернувся священик з молитвою за мир в Україні і мудрість нашого народу. Слово брали й представники влади – міський голова Володимир Миколаєнко, голова ОДА Андрій Путілов, народний депутат Олександр Співаковський.

«Я дякую всім херсонцям, які прийшли і показали готовність висловлювати свою позицію. Ми об’єднані однією метою – жити у вільній, заможній Україні. І ми кажемо, що нам не треба жодна російська допомога і жодні народні республіки. А той біль, який відчуває Донеччина, відчуваємо і ми з вами, – звернувся до присутніх мер Херсона Володимир Миколаєнко. – Сьогодні ми повинні об’єднати світ з вимогою визнати банд формування на Донбасі терористичними організаціями. Це повинна бути спільна позиція. Давайте відверто казати, що на нашій території воюють терористи і російські війська. І не можна здавати їм жодного клаптика нашої землі. Бо Херсон, Донецьк, Львів, Київ, Вінниця і Крим – це Україна».

1

Після виступу офіційних осіб ведучі мітингу зачитували вірші херсонських поетів про ситуацію в країні, говорили про солідарність з іншими містами у бажанні миру, соціальних реформ та рішучої відповіді російському агресору. Акція завершилась спільним виконанням Гімну України.

4

2

dsc_0314

3

Іван АНТИПЕНКО, «День», фото автора