Херсонські кіношники змусять глядачів думати і плакати

17 Січня 2015 13:35
фото: facebook.com/MolodiyaFestival

фото: facebook.com/MolodiyaFestival

17 січня в Херсоні пройде мандрівний фестиваль соціальної відеореклами “Molodiya Festival“.

“При слові “реклама” людей охоплюють двоякі почуття: з одного боку, реклама, як відомо, – двигун торгівлі, а з другого… особливо, коли посеред кульмінаційного монологу головного героя фільму раптом з’являється 15-хвилинний рекламний блок прального порошку чи засобу від закрепу… ну, ви мене розумієте. Втім, слід зізнатися, є зовсім інший вид відеореклами – той, що змушує задуматися про вічні цінності, той, від якого раптом з’являється клубок у горлі й очі починають “мокнути”. Це – соціальна відеореклама. У цілому світі проводять покази такої соціальної відеореклами, бо вона робить наш світ трішки добрішим, трішки ліпшим, трішки світлішим, аніж він є”, – сказано в анонсі херсонського видання.

В Україні фестиваль соціальної відеореклами “Molodiya Festival” відбувся в Києві ще 8 листопада і був уже третім за рахунком таким форумом. Потому фестиваль, за традицією, вирушив мандрувати містами України.

“Цього року у фестивалі взяли участь понад 150 робіт із цілої України, а також із Росії. 40 фільмів було відібрано для фіналу. На основі оцінок журі та глядачів було обрано переможців, котрі отримали грошові сертифікати, а також цінні призи від National Geographic Ukraine і від Чеського центру в Києві, – розповідають організатори. – Тематика робіт – найрізноманітніша: безпечний секс, “зависання” в соцмережах, допомога армії, захист прав тварин та ін.”

У журі фестивалю були режисери Михайло Іллєнко, Олександр Шапіро, Любомир Левицький, екс-міністр культури Євген Нищук, голова Держкіно Пилип Іллєнко, кінокритик і ведучий авторської програми на “1+1” “Арґумент-Кіно” Володимир Войтенко, а також теле- та кінокритики.

У Херсоні показ влаштовує організація “Режисер.Орг”. У програмі – демонстрування робіт фіналістів і переможців “Molodiya Festival-2014”, ексклюзивна програма найкращих робіт за всі роки фестивалю, дискусія та спілкування з організаторами. Захід відбудеться 17 січня за адресою: м. Херсон, вул. Фрунзе, 3, антикафе “Shuttle”. Початок – о 15:00. Вхід вільний.

Джерело: tvi.ua