Вперше в історії України Уряд відмовився фінансово підтримувати національну збірну на студентській Універсіаді

16 Січня 2015 17:40
zik.ua

zik.ua

Віце-президент Національного олімпійського комітету України, народний депутат Микола Томенко повідомив, що до нього звернулась спортивна громадськість з приводу відсутності своєчасного фінансування студентської збірної для її участі у XXVII Зимовій Всесвітній Універсіаді, яку на початку 2015 року прийматиме Словаччина (24 січня – 1 лютого) та Іспанія (4 – 14 лютого).

Спортсмени повідомляють, що з 1993 року студентська збірна команда нашої країни бере активну участь у літніх та зимових Всесвітніх Універсіадах, які проводяться раз на два (непарні) роки.

На минулорічній Всесвітній Універсіаді українські студенти-спортсмени взяли участь у 23 видах спорту, посівши п’яте загальнокомандне місце за кількістю завойованих золотих медалей і третє місце за загальною кількістю медалей.

Протягом останніх двох років українські студенти наполегливо готувались до XXVII Зимової Всесвітньої Універсіади, яка стартує 24 січня 2015 року та отримали право представляти спортивну честь нашої держави на цьому спортивному форумі.

На жаль, національна збірна команда України, склад якої налічує 68 спортсменів та 25 тренерів, може пропустити цей важливий світовий спортивний студентський форум через незрозуміле обмеження виплат органами Державної казначейської служби України за наявності коштів на рахунках Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України.

«Відмова від участі збірних студентських команд України у Зимовій Всесвітній Універсіаді приведе до втрати славних традицій вітчизняного студентського спорту, що здобувалися протягом останніх двадцяти років незалежності», – наголошують спортсмени у зверненні.

Микола Томенко звернувся до Прем’єр-міністра України з вимогою щодо вирішення проблеми оплати рахунків Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки, оскільки складається ситуація, що вперше в історії України Уряд відмовився фінансово підтримувати національну збірну на Всесвітній студентській Універсіаді.