У Херсоні планують відремонтувати внутрішньодворові проїзди

16 Січня 2015 07:30
city.kherson.ua

city.kherson.ua

Складовою дорожнього господарства міста – є внутрішньодворові проїзди. Їх задовільний стан забезпечує комфорт мешканцям міста, швидкій під’їзд спеціальної техніки тощо.

Проїзди між будинками зазвичай асфальтуються по завершенню будівництва, і на сьогоднішній час здебільшого асфальтовому покриттю в дворах вже понад 30 років. За цей період воно застаріло, та й час вніс свої корективи. Справа в тому, що технологія 70-х років не була розрахована на таку інтенсивність транспорту (машин, мотоциклів тощо), що сьогодні рухається у дворах, саме тому у внутрішньодворових проїздах використовувався вапняний гравій. До того ж і самі грунти – льосові, які після намокання дають усадку під власною вагою до 30 відсотків, що призводить до утворення пустот під асфальтовим покриттям. За попередніми оцінками спеціалістів на ремонт внутрішньодворових проїздів у Херсоні необхідно близько 500 млн. грн.

З 2011 року місто передбачає кошти на проведення ремонтів в дворах багатоповерхівок і за попередні роки було виділено понад 5 млн. грн. Питання ремонту та збереження цих проїздів знаходилось на особистому контролі у міського голови Володимира Миколаєнка протягом 2014 року. За цей рік виділення коштів з міського бюджету дозволило відремонтувати 2635,34 кв.м. внутрішньодворових проїздів та тротуарів. Найбільший обсяг робіт проведено за адресами: вул. Карбишева, буд. 24, просп. 200-річчя Херсона, буд. 48, вул. Р. Люксембург, буд. 28, вул. Фрітаун, буд. 80.