Херсонський суднобудівний завод чекає інвестора

16 Січня 2015 16:23
city.kherson.ua

city.kherson.ua

15 січня 2015 року відбулася зустріч херсонськогоміського голови Володимира Миколаєнка з генеральним директором компанії VESTKON Floro паном Густавом Нідалом.

Густав Нідал приїхав в Херсон на запрошення Василя Федіна, генерального директора SMART MARITIME GROUP.

Під час зустрічі з міським головою Володимиром Миколаєнком пан Густав Нідал зазначив, що протягом кількох років він працював з Херсонським суднобудівним заводом і добре знає якість херсонського суднобудування і особисто персонал заводу.

Володимир Миколаєнко привітав норвезького бізнесмена та подякував, що для реалізації проекту він вибрав саме Херсонський суднобудівний завод, який має не тільки славетну історію, а і багатий економічний потенціал.

Кілька місяців тому пан Нідал зустрічався з Прем’єр-міністром Норвегії Ерной Солберг і обговорював питання розвитку співпраці з українськими суднобудівними заводами, зокрема ПАТ ХСЗ і ПАТ ЧСЗ, що входять до складу SMART MARITIME GROUP. Пані Прем’єр-міністр позитивно відгукнулася про перспективи такої співпраці та обіцяла надавати підтримку в питаннях кооперації між норвезькими та українськими суднобудівниками.

Пан Густав Нідал зазначив, що сьогодні Норвегія дуже «дорога» країна в сегменті суднобудування, зважаючи на це норвезькі заводи стають не конкурентно спроможними в Європі. Основна ідея візиту: розглянути можливість спільного будівництва серії повнокомплектних замовлень в Україні на виробничих потужностях Херсонського суднобудівного заводу.
Також пан Густав Нідал зазначив, що багато європейських замовників мають бажання реалізовувати проекти в Україні, проте багатьох інвесторів лякає політична ситуація в країні і бойові дії на сході України.

Міський голова Володимир Миколаєнко запевнив гостя, що Херсон сьогодні – це стабільне місто, і міська влада готова створювати сприятливі умови для інвесторів.