У минулому році збільшилась кількість дошкільних закладів Херсону

14 Січня 2015 11:50
city.kherson.ua

city.kherson.ua

Дошкільна освіта є невід’ємною складовою освіти в нашій країні і забезпечити її доступність є завданням міської влади. Сьогодні в Херсоні понад 12,5 тис дітей відвідує 73 дитячих садка та 8 дошкільних груп при навчально-виховних комплексах, але є потреба у збільшені місць.

За минулий 2014 рік мережа дошкільних груп збільшилась на 15 одиниць за рахунок відкриття 3–х додаткових груп та прийняття у комунальну власність міста 2-х дошкільних закладів (ясел – садка «Морячок» державного підприємства «Херсонський морський торговельний порт», Херсонських ясел – садка компенсуючого типу «Центр розвитку дитини «Теремок» Херсонської обласної ради). Таким чином, створено 220 додаткових місць у дошкільних закладах міста, що забезпечило зменшення реальної потреби в місцях з 343 місць (фактична черга на 01.09.2014 ) до 123.

На сьогодні важливим завданням є забезпечення рівних можливостей для всіх дітей, незалежно від стану здоров’я, психофізичного розвитку та соціального статусу. Цього року мережа спеціальних груп у дошкільних навчальних закладах збільшилася на 10 одиниць і складає 162 групи проти 152 у минулому році.

Покращення демографічної ситуації в місті ставить перед міською владою завдання розширення мережі дошкільних закладів. В 2015 році планується відкрити додаткові дошкільні групи у ДНЗ № 33 та при НВК № 29 (спеціальний навчальний заклад для дітей з особливими потребами). Серед масштабний планів передбачено кошти на проведення реконструкції будівлі школи № 5 (вул. Сухарна 9/4, в м-р Забалка) та реорганізація школи у навчально-виховний комплекс.