У Херсоні комплексно вирішують проблему безпритульних тварин

14 Січня 2015 15:29
city.kherson.ua

city.kherson.ua

У Херсоні будують реабілітаційний центр для безпритульних тварин. Левову частину коштів у реалізацію цього соціально значущого проекту вкладають активісти Херсонської обласної громадській організації «Захист бездомних тварин «Шанс». Саме їй Херсонською міською радою в безоплатне користування було передано приміщення на вул. Паровозній 31-а.

Наразі, виконано цілий комплекс будівельних робіт: відремонтовано покрівлю, відновлено огорожу, проведено заміну вікон на металопластикові тощо. Будуються вольєри для перетримки тварин.

Серед нагальних питань – забезпечення приміщення водопостачанням, електроенергією та опаленням в зимовий період.

Враховуючи безумовну необхідність відкриття такого центру в нашому місті, за дорученням міського голови Володимира Миколаєнка, із громадською організацією співпрацюють працівники виконавчих органів міської ради.

Одночасно міська влада розробила та надіслала для узгодження до Києва «Правила утримання домашніх тварин». У перспективі їх впровадження має позитивно вплинути на ситуацію з безпритульними тваринами у місті. Крім того, вивчено досвід колег із сусіднього Миколаєва. Розпочинається робота з громадськістю щодо підвищення відповідальності городян по відношенню до тварин, робота з головами ОСББ тощо.

У найближчому майбутньому планується розширити спектр функцій МКП «Гарантія». На основі Правил утримання домашніх тварин спеціалісти підприємства проводитимуть ідентифікацію і чіпування тварин. Так буде легше знайти господаря тварини з метою притягнення його до передбаченої законодавством відповідальності.

З метою регулювання чисельності безпритульних тварин у Херсоні продовжує працювати карантинний майданчик та ветеринарний комплекс, розташований на господарчій території  МКП «Гарантія» по вул. Бурназяна у Херсоні. Йде робота по синхронізації діяльності комунальників та громадських активістів.