Провулку Дори Любарської у Херсоні збережуть історичне покриття

13 Січня 2015 10:00

city.kherson.uaДекілька років поспіль мешканці пров. Д. Любарської та працівники установ, що знаходяться на ньому, звертались до міської влади з прохання відремонтувати дорожнє покриття, стан якого створює небезпеку для пішоходів та транспорту.

Влітку 2014 року за доручення міського голови Володимира Миколаєнка було розпочато капітальний ремонт провулка Д.Любарської, від вул. Соборної до вул. Богородицької, загальна площа робіт склала 750 кв. м. На сьогодні вже виконано основні роботи – це капітальний ремонт дорожнього покриття провулка з заміною бордюрів та капітальний ремонт тротуарів вздовж нього. На проведені роботи витрачено майже 890 тис. грн.

Провулок Д.Любарської розташований в центральній частині міста і на ньому знаходяться будинки, які мають історичну цінність. Серед них найстарішій навчальний заклад нашого міста – багатопрофільна гімназія № 20, яка у 2015 році відзначає ювілей – 200 років з дня заснування.

Для відтворення історичного минулого було прийнято рішення розділити ремонт провулка на дві частини. В межах вул. Дзержинського та Богородицької уклали асфальтобетонне покриття. А в межах вул. Соборної та Дзержинського, (напроти гімназії № 20) зберегти історичне покриття дороги – бруківка.

Роботи планувалося завершити в 2014 році, але значний обсяг робіт по перекладанню бруківки та несприятливі погодні умови завадили виконати роботи в повному обсязі. До ювілейної дати гімназії планують завершити всі роботи на об’єкті.