У Херсоні буде більше парків та скверів

12 Січня 2015 16:00

Херсон с высоты - Сквер Потемкина4Херсон поступово повертає собі славу одного з найзеленіших міст нашої держави, стає ще більш затишним південним містом для комфортного проживання та відпочинку херсонців, привабливим для гостей міста.

Таке завдання було поставлене перед міськими службами, а також архітекторами, проектантами, розробниками дентальних планів територій тощо. За інформацією департаменту містобудування та землекористування 2014 року затверджена низка проектів, спрямованих на реалізацію цього амбітного завдання:

– проведений архітектурно-містобудівний конкурс з виявлення кращої архітектурно-планувальної проектної пропозиції комплексної реконструкції скверу Медиків ім. Данила Самойловича зі встановленням пам’ятника медичним працівникам;

– затверджений Детальний план території, обмеженої Острівським шосе – межею території садибної забудови – урізом води озера Погоріле-Перше з затоками.

Останній передбачає створення центру відпочинку з організованими місцями відпочинку загальноміського значення на території 1,413 га та благоустрій скверу-бульвару по Острівському шосе на території 1,1105 га.

Тенденція розвитку рекреаційних озеленених територій збережена у розробленні й таких проектів містобудівної документації:

– Детального плану території мікрорайону «Корабел», обмеженої річкою Кошовою та вулицями Євгена Патона – Шенгелія – Дорофєєва. Передбачено влаштування зеленої зони, загальною площею 10,8 га, з розміщенням в її межах пляжу для мешканців мікрорайону;

–  Детального плану території Таврійського мікрорайону, обмеженої вул. 49-ої Гвардійської Херсонської дивізії – Нестерова – Ворошилова – Космічною, заплановано влаштування бульвару площею до – 0,68 га та Парку курганів площею до 1,87 га з включенням до його меж територій пам’яток археології місцевого значення.

Крім того, Програмою містобудівної діяльності у Херсоні на 2015-2017 роки, передбачені заходи, спрямовані на поліпшення ландшафтної організації частини території міста:

– розроблення детальних планів територій Гідропарку та набережної р. Дніпро, обмеженої  просп. Ушакова – вул. Краснощокіної – площею ім. Ю. Тутушкіна;

– проведення архітектурно-містобудівних конкурсів для виявлення кращих архітектурно-планувальних пропозицій впорядкування Херсонського меморіального кладовища та кладовища по вул. Сухарній (зі створенням  меморіалу на території поховання воїнів Радянської Армії, які загинули в роки Великої Вітчизняної війни).

Департаментом також проводиться робота з розробки та погодження технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж міських парків і скверів.