Херсонщина туристична на карті Google Map

12 Січня 2015 08:40
intvua.com

intvua.com

Управлінням туризму та курортів обласної державної адміністрації спільно з Херсонським обласним благодійним фондом «Об’єднання» за підтримки та сприяння компанії Google Ukraine, розпочато реалізацію проекту «Цифрова трансформація Херсонської області» та компоненту «Цифрове перетворення визначних місць Херсонської області» з метою підвищення інвестиційної та туристичної привабливості Херсонської області.

В рамках реалізації зазначеного проекту Google Ukraine спільно з управлінням проведено консультації та визначено перелік заходів та унікальних природних туристичних об’єктів Херсонщини. В рамках проекту, який триватиме протягом чотирьох сезонів року, по унікальним туристично привабливим місцям, таким як Асканія-Нова, о. Джарилгач, о.Бірючий, Олешківські піски, Сиваш, територія тисячі джерел у Новій Каховці і Дніпровським плавням будуть створені професійні віртуальні панорамні 3D тури і розміщені на інформаційних носіях головної карти Google Map у всесвітній Інтернет мережі. Тим самим, буде надано можливість туристам всього світу пізнати невідому, унікальну красу природно-заповідних територій Херсонщини, презентувати туристичну привабливість Таврійського краю.

У жовтні 2014 року в рамках проекту вже проведено перший захід під умовною назвою Kherson Map Camp, в рамках якого на Херсонщину прибуло понад 20 провідних картографів з усієї України для відцифровування туристичних маршрутів природоохоронними територіями Херсонської області.

Метою Kherson Map Camp було зробити якомога більше фотосфер туристичних місць області, для розвитку інфраструктури та популяризації цих місць. Картографи об’їхали  Херсонську область, зокрема: о. Джарилгач, о. Бірючий, озеро Сиваш, Олешківські піски, Асканію-Нову, Дніпровські плавні, Каховську ГЕС.

Користувачі Google вже зараз можуть віртуально подорожувати по зазначеним туристичним об’єктам Херсонщини.

visitkherson.gov.ua

visitkherson.gov.ua