Херсонський міліціонер врятував життя дитині

8 Січня 2015 16:30

Працівник сектору комп’ютерно-технічних експертиз у сфері інтелектуальної власності НДЕКЦ при УМВС Дмитро Гусевик здав 450 мл крові для порятунку життя однорічного хлопчика, який опинився в реанімації у критичному стані, передає прес-служба УМВС України в Херсонській області. Через рідкісну групу крові III (Rh) дитині не могли терміново знайти донора. Лише старшина міліції Дмитро Гусевик відгукнувся на прохання лікарів і допоміг хворому хлопчику.

mvs.gov.ua

mvs.gov.ua

Старшина міліції згадує, що у робочий час йому зателефонували з центру переливання крові і повідомили, що до лікарні у надзвичайно важкому стані доставили однорічного хлопчика. Йому терміново необхідно було зробити переливання крові. Дмитро Гусевик неодноразово ставав донором і цього разу не відмовився. Керівництво науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС відпустило Дмитра з роботи і він одразу ж поїхав до лікарні. Міліціонер встиг вчасно, його кров врятувала життя маленькій дитині.

Батьки хлопчика подякували міліціонеру за небайдужість та допомогу у важкій для їхньої родини ситуації. Сам Дмитро Гусевик зазначає, що люди повинні розуміти важливість донорства. Адже сьогодні вони комусь допоможуть, а завтра допомога може знадобитися їм самим або їхнім близьким. Молодий міліціонер і надалі готовий ділитися своєю кров’ю з тяжко хворими.