У Херсоні особлива увага приділятиметься залученню інвестицій

6 Січня 2015 11:21
city.kherson.ua

city.kherson.ua

При розробці 17 нових цільових програм розвитку у 2015 році особлива увага приділятиметься інвестиційній складовій реалізації заходів цих програм. На цьому акцентувало управління економічного розвитку, інформуючи на апаратній нараді міського голови з головами районних у місті, сільської, селищних рад, керівників виконавчих органів міської ради з питання перспективних напрямків роботи.

Цього року заплановано низку проектів, спрямованих на залучення міжнародної фінансової та технічної допомоги для вирішення найгостріших проблем економічного і соціального розвитку та поліпшення якості життя мешканців Херсона.

Зокрема, планується укладання Угоди про співпрацю між ДП «Херсонський морський торговельний порт» таКлайпедським державним морським портом;  реконструкція автовокзалу у Херсоні турецькими бізнесменами.

Триває розпочата минулого року робота над проектом Представництва Європейського Союзу «Активізація територіальної громади Херсона для подолання проблем вимушених переселенців».

Не залишиться поза увагою і налагодження співробітництва між містами. Готується підписання Угоди про торговельно-економічне, науково-технічне і культурне співробітництво між містами Херсон і Мерсін (Туреччина), ведуться переговори щодо встановлення побратимських відносин з одним із міст Грузії.

Налагоджено  співпрацю з представниками Світового банку щодо проведення дослідження з урбанізації «Огляд міського розвитку України» (у розрізі міст Києва та Херсона), що міститиме потрібну для інвесторів інформацію.