Центр реабілітації бійців АТО розгортають у Херсоні

5 Січня 2015 10:20
1417092897_1384186094_511-1Міністерство оборони України розгорнуло достатньо мобільних шпиталів для допомоги пораненим і травмованим бійцям АТО.

Але в державі обмаль спеціалізованих медичних закладів для подальшої реабілітації воїнів – як фізичної, так і психологічної. Втім, уже наступного року у Херсоні на базі обласного госпіталю інвалідів (тут є 226 ліжко-місць) планують організувати центр такої реабілітації для учасників бойових дій на грантові кошти від Євросоюзу. Тут після загоєння ран вони будуть отримувати консультації психолога, масажі та інші найрізноманітніші процедури  для зміцнення здоров’я – магнітну й лазерну терапію, лікування киснем, інші фізіотерапевтичні процедури та консультації психіатра.

– У нашому госпіталі вже успішно пройшли курс реабілітації сім бійців добровольчого батальйону «Айдар» та біженців зі сходу, виписаних після поранень і травм з шпиталів на Дніпропетровщині, Київщині та Миколаївщині. Але якщо реабілітаційний центр запрацює на повну силу, зможемо приймати понад триста таких пацієнтів на рік, – зауважує начальник госпіталю інвалідів Херсона, депутат обласної ради Валерій Тимошенко.

Наразі, для створення повноцінного реабілітаційного центру потрібно 15,9 мільйонів гривень. Ці гроші підуть на капітальний ремонт відділення фізіотерапії, придбання нового обладнання для гідромасажу, водолікування, «витягування» кісток, та відновлення функцій кінцівок і хребта . А також оплату праці додаткового медперсоналу – фахівця з лікувальної фізкультури, психотерапевта, масажистів і медсестер.