Фонд “Захист” допомагає освітянам

31 Грудня 2014 11:30
zahyst.ks.ua

zahyst.ks.ua

Фондом «Захист» проведено ще два тренінга 18-19 та 22-23 грудня для освітян Херсонщини. Основною їх метою було підвищення ефективності роботи психологів та соціальних працівників шкіл Херсонської області щодо допомоги в адаптації інтеграції дітей внутрішньо переміщених осіб та членів їх родин, інформують у Фонді.

Ситуація, що склалася в країні, вимагає широкого інформування про можливості отримання допомоги громадянам вразливих груп, особливо з числа внутрішньо переміщених осіб, тому тренери та експерти наголосили на можливостях та формах надання гуманітарної, психологічної, юридичної, психологічної, педагогічної допомоги.

Робота з учасниками психотравмуючих подій є специфічною і часто новою для багатьох педагогічних працівників та і фахівців громадських організацій. Саме тому під час тренінгів учасниками були обговорені практичні методи та технології, розробки для проведення занять з вчителями, дітьми та батьками з проблем формування навичок безпечної поведінки.
Тренінги відбулись в рамках проекту фонду «Захист» — «Інтеграція ВПО на базі освітніх закладів Херсонської області» за підтримки проекту «Спільне майбутнє українського суспільства після Майдану. Сприяння взаєморозумінню та співпраці в превенції конфліктів», який впроваджується Інститутом міжнародного співробітництва Німецької асоціації народних університетів (DVV International) та громадською організацією «Інформаційно-дослідний центр «Інтеграція та розвиток».