До Нового року у Херсоні встановили рекорд України

27 Грудня 2014 15:20

Прихід 2015 року херсонські спортсмени вирішили вшанувати по-особливому. У якості привітання для всіх співвітчизників і особливо мужніх українських воїнів вони вирішили встановити новий рекорд України – фіксація пудової гирі в 16 кг та ще й одягненої у вишиванку.

city.kherson.ua

city.kherson.ua

«У день католицького Різдва ми вирішили встановити саме в Херсоні новий рекорд України, прославити наш рідний край, привітати українців з Новим роком і побажати їм щастя та здоров’я», – сказав майбутній рекордсмен Михайло Олійник.

Успішного встановлення рекорду спортсменам побажав міський голова Володимир Миколаєнко. «Гордий з того, що серед херсонців багато тих, хто прославляє наше місто. Впевнений, що присутні тут молоді хлопці і дівчата гідно приймуть естафету переможців, будуть справжньою гордістю нашого міста», – сказав він.

city.kherson.ua

city.kherson.ua

У встановленні рекорду України взяли участь:

Михайло Олійник, багаторазовий чемпіон і призер всеукраїнських та міжнародних турнірів і спартакіад з гирьового спорту, чемпіон Європи та Світу з гирьового спорту, рекордсмен Європи та Світу, майстер спорту. За годину він підняв пудову гирю в16 кгз багаторазовим перекладом правою і лівою рукою 2015 разів.

Максим Брусенцев, чемпіон Європи з гирьового марафону в м. Могильов (Білорусь). За півтори години він підняв гирю 2015 разів.

У ривку гирі з багаторазовим перекладом спробував свої сили 12-річний Мирон Суханов (в його віці такого ще ніхто не робив). За годину він підняв гирю 850 разів.

Рекорд номіновано до книги Рекордів України.

Кваліфіковані судді склали необхідні протоколи фіксації рекорду. Спортсмени отримали відповідні сертифікати.

city.kherson.ua

city.kherson.ua