У Херсоні відкрили меморіальну дошку на честь загиблого в зоні АТО Владислава Ковальова [Відео]

26 Грудня 2014 06:12

Вчора у поліклініці УМВС України в Херсонській області відбулося урочисте встановлення меморіальної дошки на честь загиблого у зоні проведення антитерористичної операції – Владислава Ковальова.

На відкритті меморіальної дошки були присутні керівництво Управління МВС області, колеги, рідні та друзі Владислава. До присутніх звернулись начальник УМВД України в Херсонській області полковник міліції Артур Меріков та начальник сектора медичного забезпечення УМВС України в Херсонській області Сергій Коновалов.
mvs.gov.ua

mvs.gov.ua

«Владислав Вікторович був прекрасною людиною і талановитим лікарем. Його рішення захищати рідну державу було беззаперечним і це свідчить про те, що ми повинні усвідомити неоцінимість подвигу, який здійснив Владислав Ковальов заради незалежності та цілісності України», – зазначив Сергій Коновалов.

«Владислав Ковальов загинув, як герой. Він до кінця виконав свій громадянський та службовий обов’язок. Він двічі повертався на поле бою, виносив своїх поранених колег. Але, на жаль, сам загинув. Загинув за мир в Україні», – зазначив начальник УМВС полковник міліції Артур Мєріков.

Довідка: Владислав Ковальов впродовж 2010-2014 років працював лікарем-хірургом в поліклініці УМВС України в Херсонській області, був рядовим міліції. 29 серпня 2014 року героїчно загинув у зоні АТО, виконуючи обов`язок по захисту суверенітету та територіальної цілісності України.
Владислав Ковальов не лише рятував життя міліціонерам, він активно займався громадською роботою, очолював мобільний загін першої медичної допомоги Червоного Хреста, проводив для усіх бажаючих уроки надання першої невідкладної допомоги. Використовуючи свій досвід роботи лікаря, він розробив спеціальну медичну сумку, яка схожа на жилети військових. Вона є зручною, має багато відділень для різних ліків і є незамінною саме у зоні проведення бойових дій. А головне, не стискає рухів людини, якщо потрібно проводити непрямий масаж серця.
khoda.gov.ua

khoda.gov.ua

Відео: ВТВ плюс