«Ми не можемо дозволити сьогодні починати зі скасування пільг для найбідніших і найбільш незахищених громадян», – Микола Томенко

25 Грудня 2014 16:26
esd.org.ua

esd.org.ua

Пояснюючи журналістам позицію, чому парламент не підтримав у першому читанні урядовий законопроект № 1577, який скасовує низку соціальних пільг, народний депутат, Голова Комітету з питань екологічної політики Микола Томенко сказав, що це мусить бути уроком для Уряду, який відмовився слухати пропозиції не лише громадськості та експертів, а навіть депутатів коаліції, які вимагали з початку доопрацювати цей законопроект, а потім вже пропонувати його Верховній Раді.

«Ми не можемо дозволити сьогодні починати зі скасування пільг для найбідніших і найбільш незахищених громадян, які насправді цих пільг найбільше потребують», – зауважив М. Томенко. Зокрема, мова йде про інвалідів та ветеранів війни, чорнобильців і афганців тощо.

Також М. Томенко наголосив, що не можна наповнювати бюджет за рахунок дітей і вчителів. Так, в даному урядовому законопроекті низка норм стосується відміни можливості нормального навчання та оздоровлення дітей. Для прикладу він назвав введення плати за заняття в дитячих спортивних школах.

«Тому Уряд, якщо він хоче мати підтримку в парламенті, має починати зі скасування необґрунтованих пільг або неадекватного фінансування тим людям, які не потребують підтримки держави, а не з найбільш соціально незахищених верств населення», – переконаний народний депутат.

Він також повідомив, що підготував Постанову ВР, де пропонує передати клінічну лікарню «Феофанія», спеціальний державний заклад «Поліклініка № 2», Науково-практичний центр профілактичної та клінічної медицини, що перебувають зараз у віданні Державного управління справами, до Міністерства охорони здоров’я для забезпечення пріоритетного надання медичної допомоги учасникам АТО, учасникам бойових дій, інвалідам та ветеранам війни.