На кордоні Херсонщини з Кримом знову довшають черги вантажівок

22 Грудня 2014 09:05
lvivexpres.com

lvivexpres.com

Вперше після запровадження процедури митного оформлення вантажів на пунктах в’їзду-виїзду до окупованого Криму «Чонгар», «Ставки», «Каїрка» у Херсонській області знову довшають черги вантажівок.

Але наші митники тут ні до чого. У прес-службі Головного управління ДФС в області кажуть: співробітники Херсонської митниці щодоби оформлюють близько шестисот декларацій на товари, що везуть до анексованого Криму з материкової України. Тоді як на протилежному боці блокпостів  пропускають від сили 300-320 машин на добу.

Окупаційна адміністрація, як зазвичай, жодних пояснень з цього приводу не дає. Натомість водії машин, що слідують з півострова, помітили: після відведення путінських військ з території Херсонщини на блокпостах з боку півострова значно поменшало прикордонників та ФСБешників. Через це вони фізично неспроможні впоратися із оглядом вантажів, який до того ж здійснюють дуже прискіпливо. Чи пов’язано «знелюднення» позицій із звичайною ротацією, чи на те є якісь інші причини, невідомо. Але факт залишається фактом: черги машин на адміністративному кордоні невпинно зростають уже більше тижня, і ніщо не вказує на перспективи їхнього скорочення. Тож водії мають заздалегідь готуватися до багатогодинного вимушеного простою.