Херсонські рятувальники подарували дітям переселенців подорож до казки

22 Грудня 2014 08:19
kherson.mns.gov.ua

kherson.mns.gov.ua

18 грудня у дитячому кафе зібрався повний зал дітлахів. Усі вони приїхали з Донецької і Луганської областей і навчаються у різних херсонських школах. Хлопчики і дівчатка відразу поринули у казковий світ.

Адже не тільки атмосфера у залі, а й стіни закладу, розмальовані фрагментами з різних казок, відтворювали святковий настрій.

Відразу учасників передноворічного свята привітав заступник начальника ГУ ДСНС області підполковник служби цивільного захисту Володимир Бєляєв. Він щиро побажав дітям хорошого настрою, добре повеселитися і завжди бути усміхненими та радісними. А також виконав почесну місію вручення херсонській команді ДЮП «Так тримати» пам’ятного Диплому лауреата ХХ Всеукраїнського фестивалю дружин юних пожежних.

Маленькі помічники рятувальників ще й отримали цінні подарунки та солодощі. А на знак вдячності команда подарувала присутнім свій театралізований виступ, нагадавши правила безпеки життєдіяльності, і закликала всіх бути здоровими, розумними та сильними.

kherson.mns.gov.ua

kherson.mns.gov.ua

Потім розпочалася конкурсна програма. Провідний фахівець управління освіти Херсонської міської ради Тетяна Кошелюк задавала дітям запитання по правилах безпеки, а представники Служби порятунку оцінювали їх правильність і вручали заохочувальні призи.

kherson.mns.gov.ua

kherson.mns.gov.ua

І от до зали завітали казкові герої – Колобок, Вовк і персонаж, ім’я якого носитиме наступник рік, Коза. Вони по-справжньому «розворушили» дітей. Дітки і ялинку шишками прикрашали, і грали у «наздожени з закритими очима», і допомагали Козі у пошуках її маленького козеняти тощо.

У розпалі свята активність дітей сягала найвищої позначки. Дівчатка з хлопчиками від душі сміялися, аплодували і сприймали події, що відбувалися на сцені,  як реальні.

Кульмінацією свята напередодні Дня Святого Миколая стала його поява. Він також в ігровій формі поспілкувався з дітьми і перед тим як піти до інших дітей, кожному вручив солодкий подарунок.

Діти, які тимчасово знаходяться не в рідному краї, ще й мали можливість побачити виставку кращих робіт конкурсу дитячого малюнка «Безпека очима дітей». Разом з ними подарунки отримали і його переможці: Захар Рахмаков, Марія Бублик, Дар’я Якимець, Анастасія Кульчій  та Михайло Сотник.

Разом з рятувальниками організовували дитяче передноворічне свято – обласна організація Добровільного пожежного товариства України, управління освіти Херсонської міської ради, УВКБ ООН «у справах біженців» та Херсонський обласний благодійний фонд «Допомога дітям».

Прес-служба Головного управління ДСНС України у Херсонській області