Секрет тиші від херсонського поета

18 Грудня 2014 12:33
biblio.lib.kherson.ua

biblio.lib.kherson.ua

Нещодавно в обласній універсальній науковій бібліотеці ім. О.Гончара спільно з бібліотекарем школи № 41 для учнів 11 класу провели зустріч з херсонським поетом Олександром Глібовичем Бутузовим. Для 16-річних підлітків це ім’я було зовсім невідомо, хоча в Херсоні О. Г. Бутузов відомий не тільки тим, що за останні 20 років видав 18 поетичних збірок, а й тим, що є одним з найкращих лікарів-психотерапевтів. Поезія його досить складна, філософська, тому перед такою юною аудиторією поет не виступає. Однак ця зустріч зі старшокласниками пройшла чудово. І не дивно, адже О. Г. Бутузов – людина енциклопедичних знань, талановитий поет-філософ, чудовий психолог і співрозмовник.

Спочатку він трішки розповів про себе – про своє навчання в херсонській школі, Сімферопольському медичному інституті; про те, як з’явилася потреба у написанні віршів, про видання першої поетичної збірки. Олександр Глібович поділився своєю думкою про красу і мелодійність української мови і дав можливість присутнім переконатися в цьому самим. Для цього він читав свій вірш російською, а потім – авторизований переклад цього вірша українською мовою. І це було справді цікаво!
Поет також представив свою останню збірку «Секреты тишины» (Херсон, 2014), до якого увійшли його вірші з раніше виданих книг російською мовою. Олександр Глібович читав вірші, ділився з молоддю своїми поглядами на життя, наводив цікаві випадки зі своєї медичної практики, розповідав про недавнє відвідуванні Канади – її культуру, жителів, звичаї.

Цікаво було спостерігати за дітьми в цей час. Вони слухали Бутузова так, що будь-який вчитель позаздрив би йому, адже володіти як умами, серцями, так і  увагою – це мистецтво!

За матеріалами сайту Херсонської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Олеся Гончара