Херсон долучився до Всеукраїнського тижня права

16 Грудня 2014 15:37
city.kherson.ua

city.kherson.ua

В рамках Всеукраїнського тижня права у загальноосвітніх навчальних закладах Херсона відбулась низка заходів з питань реалізації та захисту прав людини.

Школярі взяли участь у круглому столі «Конституційні права і свободи громадянина», грі-вікторині «Твої права», дискусії щодо прав дитини за участю представників органів виконавчої влади, юстиції та внутрішніх справ, підготували виставки малюнків, плакатів та бюлетенів до Всесвітнього Дня прав людини.

У кожному загальноосвітньому навчальному закладі проведено Всеукраїнський урок «Права людини» з нагоди проголошення Загальної декларації прав людини.

Розуміння своїх прав та обов’язків діти і підлітки продемонстрували під час анкетування «Знаємо та реалізуємо свої права».

У всіх шкільних бібліотеках відбулися тематичні книжкові виставки, перегляди літератури, презентації видань про права людини, оформлення тематичних полиць «Права та обов’язки дітей», «Права людини».

У рамках мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини «Docudays UA» у школах міста організовано перегляд фільмів з правової тематики.

До Всеукраїнського тижня права долучились і бібліотеки-філії міста, де проведено заходи інформаційного, освітнього та виховного характеру: інформаційно-правові бесіди «Відверта розмова «Коли тягне на пригоди», «Права громадян України» та «Закон для тебе і про тебе»; пізнавальні ігри «Правові розваги» та «Діти мають право»; урок – міркування «Чи бувають права без обов’язків», правовий дайджест «Орієнтири у правовому колі», виставку – паралель «Від правил до права»; правову вікторину «Уроки права – уроки життя». Бібліотеки оформили куточок права «Джерела юридичної інформації», підготували книжкові перегляди, тематичні полиці тощо.