Робота науковців ХНТУ визнана однією з кращих на міжнародній конференції

14 Грудня 2014 13:30
kntu.net.ua

kntu.net.ua

24-28 листопада на базі Київського національного університету імені Тараса Шевченка відбулася IV Міжнародна конференція студентів, аспірантів та молодих учених Theoretical and Applied Aspects of Cybernetics (Теоретичні та прикладні аспекти кібернетики). У конференції взяв участь магістр кафедри інформаційно-вимірювальних технологій, електроніки та інженерії Херсонського національного технічного університету Олександр Мєшков.

У ході конференції свої роботи у секціях прикладної математики, комп’ютерних наук, програмного забезпечення та штучного інтелекту представляли учасники як з України, так і з Німеччини, Білорусі, Туреччини. Окрім доповідей, учасники мали можливість прослухати наукові лекції професорів з Польщі, Норвегії, Туреччини та Болгарії.

Робота магістра кафедри інформаційно-вимірювальних технологій, електроніки та інженерії Олександра Мєшкова та завідувача кафедри, д.х.н, проф. Новікова Олександра Олександровича була визнана кращою у секції «Штучний інтелект». Дослідження, яке стосувалось розробки системи аналізу стану людини за змінами її голосу, було відзначене міжнародним журі, а результати дослідження рекомендовані до публікації в ряді міжнародних наукових журналів.