У херсонських тролейбусах з’явиться Wi-Fi

11 Грудня 2014 12:29
www.kherson-gid.com

www.kherson-gid.com

До Дня Святого Миколая доступ до Інтернету з’явиться у тролейбусах, що рухаються маршрутом №1. Wi-Fi-роутери встановить приватна компанія, яка надає послуги зв’язку. За словами радника херсонського міського голови Руслана Ткаченка, з такою ініціативою до них звернулася міська влада. Домовилися про встановлення роутерів на безкоштовній основі – як реклама даної структури, з якою в новому році планують укласти контракт на обладнання доступом до мережі більшості машин.

«Наразі це робиться без залучення бюджетних коштів. Ми знаємо, що такі ініціативи ця компанія підтримує в інших містах, тому звернулися до регіонального представника з відповідною пропозицію, – коментує Руслан Ткаченко. – Я сподіваюся, що наступного року наше тролейбусне депо буде в кращому фінансовому стані та зможе продовжити обладнання Wi-Fi-зв’язком інші машини. Думаю, після березня процес піде активніше. Ми порахували, що підключення одного тролейбуса коштує близько тисячі гривень із подальшою оплатою в 120–130 гривень на місяць із машини. Це невеликі гроші. Важливо розуміти, що справжнім громадським транспортом у місті є тролейбус. За допомогою Інтернету ми хочемо привернути більшу увагу платних пасажирів, молоді, і не тільки. Це зручно і потрібно в кожному сучасному місті. Звісно, зараз наш парк не в найкращому стані, і ми не можемо забезпечити короткий інтервал руху на всіх маршрутах, але все одно багатьма вулицями тролейбуси ходять. Вже цього тижня на зупинках будуть графіки руху, якого притримуватимуться водії. Незабаром на лінії поставимо дві додаткові машини з Києва. Вони не нові, 2002 року випуску, але в кращому стані за деякі херсонські».

Також, за словами Руслана Ткаченка, доступ до Wi-Fi поступово з’являється і в маршрутних таксі. Але це – виключно добровільна ініціатива перевізників.

Іван АНТИПЕНКО, «День»