Микита Ткачов: «Кристал» хочу бачити на першому місці»

8 Грудня 2014 10:33
fckristal.com

fckristal.com

Ми продовжуємо розмову з футболістами «Кристала». Цього разу на питання відповідав захисник нашої команди Микита Ткачов.

– У «Кристалі» ти граєш перший сезон, тому можна назвати тебе новачком. Розкажи про свій шлях у професійний футбол. Коли почав займатися, хто був першим тренером, за які команди виступав?

– Шлях у футбол був, як у більшості хлопців. Починали грати у дворі з братами та друзями. З дитинства дуже не любив програвати. Закінчив місцеве ДЮСШ. Першим тренером був Валерій Богданов. Він дуже хороша людина і багато зробив для мене. Після «дюшки» півроку потренувався з дублерами «Металіста» і потрапив до «Геліоса». Грав також на область близько півроку. Після «Геліоса» у мене з’явився агент. У нього була команда в місті Стаханов. Там я пробув деякий час. Після цього агент відправив мене до Німеччини, де я пробув місяць на переглядах в різних командах, але через проблеми з документами так у нас нічого й не вийшло. Після Німеччини я ще пару тижнів пробув у Стаханові і потім з’явився варіант з «Кривбасом». Після «Кривбаса» рік провів у свердловському «Шахтарі». Відношення там до мене було нормальне і колектив був хороший. У «Шахтарі» грав на різних позиціях. По закінченні сезону мене запросили в «Кристал».

– Як ти потрапив до «Кристала»? Чи не шкодуєш, що вибрав цей клуб?

– В «Кристалі» я опинився після пропозиції нашого граючого тренера Романа Ленського. Приїхавши на перегляд, мені дуже сподобалася атмосфера в колективі, ставлення до тренувань і побуті. Хлопці і персонал дуже професійно ставляться до своєї роботи і мене це дуже зачепило. Я не шкодую, що опинився в цій команді.

fckristal.com

fckristal.com

– Зараз ти граєш центрального захисника. Це твоя постійна позиція чи раніше ти грав в іншому амплуа?

– У ДЮФЛ починав грати як нападник. Основна позиція – центральний захисник. Я грав і опорного, і крайнього захисника але в центрі оборони на даний момент мені найбільше подобається.

– Цього року Кристал багато пропускає – вже 23 голи. Як захисник, що ти думаєш з цього приводу? Чому так вийшло?

– Ми пропускаємо багато не тому, що у нас слабкий захист індивідуально або командно. У нас не було повноцінних зборів перед початком сезону. Це грає велику роль. Нам довелося зіграватися по ходу сезону. І це було складно. Та хочу сказати, якби не підхід до своєї роботи Сергія Анатолійовича та Олега Валерійовича, ми б і за два чемпіонати не зігралися б. А завдяки розумній роботі тренерів, ми налагоджуємо командну гру.

– На якому місці хотів би побачити Кристал по закінченні чемпіонату? Чи думаєш про 1 лігу? І що для цього треба зробити, на твою думку?

– «Кристал» хотів би бачити тільки на першому місці! Завдань як таких нам ніхто не ставив, але ми всім колективом дуже хочемо вийти у першу лігу. Я впевнений у хлопцях і в тренерському штабі, що ми будемо робити все що в наших силах щоб це втілити в реальність. Для цього потрібно максимально віддаватися на тренуваннях і максимально виконувати настанови тренерів.

– Як проводиш відпустку і як думаєш зустрічати свята?

– Відпустку проводжу спокійно, з родиною. Свята теж буду зустрічати у родинному колі. Вона у мене велика і дуже добре мене підтримує. Потихеньку вже починаю займатися, бігаю кроси, граю з друзями у міні-футбол. Чекаю початку зборів.

Прес-служба ФК «Кристал»