Херсонцям показали ”100 фільмів за 100 хвилин”

5 Грудня 2014 01:26
www.facebook.com

www.facebook.com

У понеділок, 1 грудня, у кінотеатрі “Мультиплекс”  (ТРЦ Fabrika, Залаегерсег 18) відбулася дуже цікава та неординарна кіноподія міста. Херсонці переглянули 100 фільмів за 100 хвилин.

«100 фільмів за 100 хвилин» – це фестиваль екстремально короткого кіно, (не плутати з роликами, кліпами чи рекламою). Це повноцінні фільми, кожен з яких апелює до глядача та розповідає історії, які, здавалось би, неможливо вкласти в одну хвилину. Тут ігрове, анімаційне, документальне та експериментальне кіно без обмежень за темою, автором та іншими факторами.

Проект презентував глядачам оригінальний формат короткометражних фільмів, єдине обмеження якого – одна хвилина. Сто сюжетів, сто думок, сто переживань, сто історій для роздумів – таку концентрацію запропонували організатори. Тим паче, в наш час, з неймовірно швидким темпом життя, коли кожна хвилина – на вагу золота, а інколи може змінити дуже багато, і в першу чергу, нас самих…

Автор фото: Олег Робко

Автор фото: Олег Робко

Фільми на фестиваль надіслали автори з Великобританії, Нідерландів, Канади, Фінляндії, Швейцарії, США, Боснії та Герцеговини, Південної Африки, Марокко, Франції, Афганістану, Індії, Ісландії, Білорусі, Іспанії, Австралії та інших країн. Серед сотні фільмів, були у програмі і 8 українських робіт. Загалом демонстрували роботи іменитих аніматорів і режисерів зі світовими іменами: Хуана Пабло Зарамельї, Фреда Жойє, Лаена Санчеса, Ґранта Орчардаґ, найкращі роботи студентів таких престижних кіношкіл, як французька Supinfocom і Royal College of Art в Лондоні. Цього року проект трансформувався у фестиваль-конкурс: обиратимуть переможців. Голосуванням визначать найкращий український та іноземний фільми.

Проект став можливим завдяки ГО “РЕЖИСЕР.ОРГ”, котре стало партнером KYIV INTERNATIONAL SHORT FILM FESTIVAL. Генеральним партнером показу виступила Мережа багатозальних кінотеатрів “МУЛЬТИПЛЕКС”.

Після Херсона екстримальне кіно побачать одесити.

Херсонці в очікуванні початку показу. Автор фото: Олег Робко

Херсонці в очікуванні початку показу. Автор фото: Олег Робко