Громадськість обговорила шість місяців роботи міського голови

4 Грудня 2014 18:21

adminbudyvlya_thumbnailВ прес-клубі «Новий день» відбувся круглий стіл «6 місяців роботи на посаді мера Херсона Володимира Миколаєнка: перші результати, актуальні питання та проблеми». Ініціатором заходу виступила система народного контролю «Слово і діло». В ході заходу спеціалісти представили рейтинг ефективності роботи очільника міста, проаналізували успіхи роботи Володимира Миколаєнка, а також обговорили актуальні проблеми та нагальні питання, які стоять перед містом наразі.

У своєму вітальному слові заступник міського голови Віктор Іванушкін наголосив, що будь-яка форма контролю громадськості за владою всіх рівнів є корисною та важливою: «Це спонукає владу на чітке виконання обіцяного. Представлений рейтинг підтверджує, що більше 90% пунктів програми міського голови Володимира Миколаєнка виконані або знаходяться у процесі виконання».

Згідно з даними експертів, більшість з пунктів програми міського голови на сьогодні знаходяться в процесі виконання. На фінішній прямій реконструкція вул. 22 Східної та провулку Дори Любарської, реконструкція 8 свердловин, що дозволять отримати цілодобове водопостачання мешканцям низки будинків, розташованих по вулицям Філатова, 40 років Жовтня та Чорноморської, мешканці сорока гуртожитків отримали право на приватизацію свого житла.

Значна частина програми вже виконана. Особливу увагу експерти приділили не допущенню проявів сепаратизму в місті та захоплення адміністративних будівель терористами, забезпечення роботи міського транспорту в найважчі за погодними умовами дні, недопущення страйку перевізників. 

Серед проблем, що вказані експертами, основні стосувалися сфери житлово-комунального господарства: на сьогодні відремонтовані ще не всі заплановані в програмі ліфти, не в повному обсязі проведено ремонт мереж підприємств ЖКГ. Основною причиною неповного виконання цих пунктів програми є непроведення розрахунків органами Держказначейства за виконані протягом цього року роботи, що не дозволяє підрядним організаціям розпочати роботи по іншим запланованим об’єктам. Зараз керівництвом міста ведеться кропітка робота з Держказначейством з метою проведення платежів та виконання запланованих ремонтів підйомників та мереж в повному обсязі ще в цьому році.