Ми зобов’язані повністю “відкрити” засідання Уряду та парламентських Комітетів, – народний депутат

2 Грудня 2014 14:21
http://tomenko.ua/

tomenko.ua

Для того, щоб з’явилась довіра до нового уряду та нового парламенту, треба як мінімум відкрити інформацію про їхню реальну діяльність, вважає радник Президента, народний депутат України Микола Томенко.

На його думку, висвітлення засідань Кабінету Міністрів не повинно висвітлюватись за принципом, коли є так звана паркетна зйомка відкриття засідання, а потім воно триває, фактично, у закритому режимі. «Необхідно, щоб всі засідання Уряду мали щонайменше он-лайн трансляцію, щоб будь-який журналіст чи громадянин, що має доступ до Інтернету, не лише почув вступне слово прем’єр-міністра, а і дискусії, які відбуваються на засіданні Уряду, позицію та голосування кожного міністра», – зазначив М. Томенко.

Він також повідомив, що ініціюватиме відповідні зміни до Регламенту Верховної Ради та Закону про Комітети ВР, які зафіксують обов’язкові он-лайн трансляції засідань Комітетів на відповідних сайтах, щоб кожен охочий міг довідатись, як обговорюється той чи інший законопроект, якою є позиція кожного з депутатів і як вони працюють в парламентських Комітетах.