ДАІ попереджає водіїв про подальше погіршення погодних умов в Україні

29 листопадаа 2014 08:10
unn.com.ua

unn.com.ua

Державтоінспекція попередила водіїв про погіршення погодних умов, передає УНН.

Згідно даних Гідрометцентру, до кінця тижня на всій території України очікується хмарна погода, мокрий сніг, подекуди з дощем, на дорогах ожеледиця.

Погіршення погодних умов підвищує рівень аварійності, в зв’язку з чим Державтоінспекція нагадує про необхідність суворого дотримання Правил дорожнього руху.

“За складних погодних умов, просимо водіїв по можливості утриматися від використання власних транспортних засобів, а у випадку керування — бути пильними за кермом, не здійснювати круті маневри, обирати безпечну швидкість руху, уникати різкого гальмування, дотримуватися інтервалу та дистанції, обережно рухатися на спусках і підйомах, не забувати вмикати ближнє світло фар чи протитуманні ліхтарі, користуватися пасками безпеки.

Вкотре наголошуємо на необхідності стежити за технічним станом автомобіля та використовувати зимову гуму. При виборі місця паркування враховуйте ймовірність роботи снігоочисної техніки.

Прохання до пішоходів в умовах недостатньої видимості переходити дорогу виключно у встановлених місцях. Нагадуємо батькам про доречність декорування дитячого одягу світловідображаючими елементами”, — йдеться у повідомленні ДАІ.

“Державна автомобільна інспекція в свою чергу посилила контроль за роботою дорожніх і комунальних організацій, — сказав начальник Департаменту ДАІ Анатолій Сіренко. — Ми будемо не лише спостерігати за ситуацією, а й допомагати учасникам дорожнього руху. Всі працівники дорожньо-патрульної служби орієнтовані на швидке реагування при надзвичайних подіях. Стаціонарні пости ДПС мають усе необхідне щоб обігріти та напоїти гарячим чаєм тих, чий транспорт випадково вийде з ладу. Інспектори займатимуться ліквідацією заторів і допомагатимуть з викликом евакуаторів”.