У Херсоні стартує Х фестиваль нового грузинського кіно

23 листопадаа 2014 10:24

823023 листопада в кіноконцертному залі «Ювілейний» у Херсоні стартує дводенний показ грузинського кіно. Головна мета заходу — зібрати кошти на закупку акумуляторів для БМП військовим, які перебувають у зоні АТО, на виготовлення захисних «екранів» для цих машин, а також, якщо вистачить грошей, — на ноутбук. Конкретну військову частину заздалегідь не розголошують задля безпеки доставки вантажу. Організаторами показів виступили ВГО «Георгія», Херсонське грузинське національно-культурне об’єднання «Ілорі» та «Фонд громади міста Херсона «Захист» за підтримки міністерств культури Грузії та України, Посольства Грузії в Україні, Національного кінематографічного центу Грузії та місцевої влади.

«Я в захваті від щирості, яку проявляють херсонці останніми місяцями. Дуже багато людей хочуть допомогти в проведенні наших благодійних акцій. Ось подзвонили вчителі однієї школи, пропонують передати військовим листи і відеозвернення від школярів, хочуть прийти на фільми. А на 23 листопада майже всі квитки вже розкуплені, — говорить керівник об’єднання «Ілорі» Еліко Маркелія. — Цього разу до нас завітає Надзвичайний і Повноважний Посол Грузії в Україні Міхеїл Уклеба. Він сказав мені, що такий захід обов’язково підтримає. Ми говоримо, що сьогодні Грузія стоїть поруч з Україною. Коли наша держава переживала тяжкі часи війни в Абхазії і Південній Осетії, українські солдати стояли на захисті нашого народу. А сьогодні наш обов’язок — бути з Україною. Приємно, що консульство Грузії неодноразово підтримувало наші акції, спрямовані на допомогу українській армії. Як морально, так і матеріально».

Охочі підтримати українських бійців можуть завітати до малого залу «Ювілейний» 23 листопада о 16.00. В цей час тут покажуть комедію режисера Нани Мчедлідзе «Перша ластівка». Наступного дня, о 18.00, відбудеться показ стрічки Русудана Чконії «Усміхайся».

Джерело: День