Скадовськ відвідала місія ОБСЄ

20 листопадаа 2014 10:00

19112014_2718 листопада, в Скадовську побувала місія ОБСЄ. Її члени провели ряд зустрічей, у тому числі із сотником Скадовської самооборони Володимиром Куріковим та його заступником Юлієм Павловським.

Були присутніми на цій розмові і голова благодійної організації “Разом” Артур Гришко та його заступник Наталія Зикова. Говорили про волонтерський рух в Скадовському районі та про готовність Скадовської самооборони до захисту міста, району. Говорили спостерігачі ОБСЄ і про рівень корупції в Скадовському районі.

Серед спостерігачів, які приїхали до Скадовська були лише американці.

Для довідки. Організація з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) вирішила направити спеціальну моніторингову місію в Україну 21 березня 2014 року – після того, як мир та стабільність в нашій країні опинилися під загрозою. Місію направили на прохання українського Уряду, за рішенням усіх 57 країн-учасниць. В Україні наразі перебуває 300 спостерігачів із більш ніж 40 країн-учасниць ОБСЄ та співробітники з України – перекладачі, водії, офісні працівники. Всього в Україні працює 10 команд, які складаються з керівника та 9 і більше спостерігачів 7 днів на тиждень цілодобово, позмінно.

Джерело: Херсонцы