Гола Пристань стане одним із перших енергоефективних міст Херсонщини

19 листопадаа 2014 08:32
9151_thumbДля досягнення Україною мети стати розвиненою європейською країною, була створена Асоціація «Енергоефективні міста України» (ЕЕМУ). Сама ідея такої інституції та передумови її створення виникли в рамках проекту «Моніторинг енергоефективності будівель та обладнання органів місцевого самоврядування в Україні».
Масштабна європейська ініціатива «Угода Мерів» – потужний інструментарій для досягнення нових вершин екологічної безпеки та енергоефективності. ЕЕМУ активно поширює інформацію про «Угоду Мерів» серед потенційних підписантів, якими є органи місцевого самоврядування, та надає їм важливу інформаційну і консультаційну допомогу. Основний акцент ЕЕМУ робить на коротко- і довгострокові вигоди для місцевої громади й довкілля, пов’язаних з участю в цьому магістральному європейському русі до сталого енергетичного розвитку.
Місто Гола Пристань, за ініціативи та підтримки ХОГО «Регіональна рада підприємців», впевнено та цілеспрямовано йде до омріяної мети – енергоефективне місто. Вже зроблено багато вагомих кроків – втілено у життя низку енергоефективних проектів, які мають колосальний результат, Гола Пристань стала підписантом «Угоди Мерів», вже розроблений План дій сталого енергетичного розвитку.
В доповнення до цього Гола Пристань вирішила приєднатися до Асоціації «Енергоефективні міста України». Створено проект рішення Голопристанської міської ради «Про вступ міської ради до Добровільного об’єднання органів місцевого самоврядування – Асоціації «Енергоефективні міста України», який буде затверджено вже найближчим часом. Гола Пристань стане одним із перших міст Херсонської області, що вступить до цієї Асоціації на ряду з обласним центром.