У Медичному центрі Колумбійського університету (США) провели дослідження і виявилося, що шоколад допомагає зберегти пам’ять. У ньому міститься речовина флавонол, яка може загальмувати і навіть звернути ефект вікової втрати пам’яті у здорових дорослих людей у віці 50-69 років.
Дослідження проходили під керівництвом професора неврології Скотта Смола.
За результатами дослідження отримано перший доказ того, що ослаблення пам’яті може бути зупинено за допомогою зміни дієти.
37 людей в літньому віці щодня протягом трьох місяців пили спеціальний какао-напій. У деяких цей напій містив велику кількість речовини флавонола, яка є в какао, чаї та різних фруктах і овочах. Контрольна група отримувала напій, в якому флавонола не було.
Виявилося, що люди, які споживали флавонол, краще розпізнавали образи в порівнянні з тим, що було до початку експерименту. Це означає, що їх напій сприятливо впливав на стан їх пам’яті.