Херсонський театр запрошує до підвалу!

16 листопадаа 2014 13:40
http://vgoru.org

http://vgoru.org

Так-так, саме до підвалу. Театрали називають її сценою під колом. Туди вирішили переїхати, бо під дахом уже холодно.

Директор театру імені Куліша Олександр Книга обіцяв, що цього року прем’єр більше не буде. Ну, хіба що новорічний мюзикл для дорослих. На щастя для глядачів, свою обіцянку він не виконав. І вже скоро херсонці зможуть побачити нові роботи на різних сценах драмтеатру.

Перший сюрприз – моновистава “Наталчина мрія”, де головну роль гратиме Євгенія Кірсанова. Відбудеться прем’єра 18 та 20 листопада.
Сюрприз №2 – трагіфарс “Будинок на кордоні”. Йтиметься про дім, через який хочуть провести державний кордон. Дуже актуальна робота в українських реаліях. Режисерами обох робіт став Сергій Павлюк.
– Кожен актор театру матиме змогу зробити власну моновиставу з будь-яким режисером у творчій лабораторії, яку я відкриваю. Бо актори та режисери повинні рости. Але поки що наші артисти бояться подібних проектів, їм лячно залишатися віч-на-віч із глядачем, – зазначив Сергій Павлюк.

Що ж стосується підвалу – не лякайтеся! Там тепло, але він може вмістити усього 50-60 глядачів. Це вже четверта сцена, яку будуть використовувати у херсонському храмі Мельпомени.
Естафету моновистав підхопить народна артистка України Лариса Кадирова. Цього тижня вона вже почне працювати над спільним проектом “Піраміди невидимі”. Результат такої співпраці глядачі зможуть оцінити наступного року.
Але й на цьому сюрпризи не закінчуються! Херсонський академічний музично-драматичний театр імені Миколи Куліша вирішив – Новому року бути. Тому, окрім резиденції Діда Мороза, малечі приготували музичну казку. Називається вона “Подарунок Діду Морозу”. А дорослі побачать роботу угорського режисера Беле Меро “Шалапутні коханці”. Прем’єра відбудеться 20 грудня на великій сцені.
–А у лютому ми плануємо провести театральний обмін. До Херсона приїдуть актори з Миколаєва, а ми повеземо до сусіднього міста “Свіччине весілля”. На мою думку, це буде цікавий експеримент, – упевнений директор театру імені Куліша Олександр Книга.
На які ще сюрпризи та експерименти чекати від херсонського драмтеатру – побачимо вже найближчим часом.

Джерело: Вгору