З грудня українці зможуть долучитися до створення «Народного щоденника Майдану»

12 листопадаа 2014 15:40
artcriminalist.com

artcriminalist.com

1 грудня відкриється інтернет-проект «Народний щоденник Майдану», в якому будуть зібрані в хронологічній послідовності події Євромайдану. Про це заявила радник президента України Ольга Богомолець в ефірі програми Радіо Свобода «Ми Разом».

«Нам дуже важливо зберегти історію, зафіксувати все, що було і зберегти нашу пам’ять. Кожна людина, яка була на Майдані може зайти і залишити свій слід в історії, написавши, що вона тоді бачила й відчувала. Термін у рік дозволяє нам зберегти ті почуття й історію, яка була. Вже через два роки пам’ять, на жаль, стирає велику кількість деталей», — зауважила радник президента.

За словами Богомолець кожен охочий може надіслати свої фото і спогади пов’язані з Євромайданом. Матеріали будуть опубліковані в «Народному щоденнику Майдану».

«Ми запрошуємо всіх, хто має фотографії, хто має свої спогади. Пишіть нам на електронну адресу info@Bogomolets.com.», — сказала Богомолець.

За її словами, вже до кінця листопада також запрацює громадський інформаційний портал «Люди допомагають людям». Там буде розміщена інформація про потреби кожної родини, де є загиблі й зниклі безвісти. Кожна сім’я отримає прямий картковий рахунок, де акумулюватиметься сума, обрахована за «спеціальним соціальним калькулятором». ОДА мають створити реєстр таких родин.

Нагадаємо, акції протесту в центрі столиці України, Києві, почалися 21 листопада 2013 року після того, як уряд Миколи Азарова вирішив зупинити підготовку до підписання Угоди про асоціацію України з ЄС.

Джерело: День