Херсонські рятувальники направили допомогу в зону АТО

7 листопадаа 2014 14:02

1415354302_ministryРятувальники ДСНС України доставили 47 тонн до Луганської області черговий транш гуманітарної допомоги, що була придбана територіальними підрозділами з міста Києва, 1-го спеціального загону швидкого реагування ДСНС України, Чернігівської, Житомирської, Кіровоградської, Запорізької, Рівненської, Сумської, Херсонської, Харківської, Дніпропетровської областей. Вантаж супроводжував заступник директора Департаменту ресурсного забезпечення ДСНС України Руслан Білошицький. Повідомляє прес-служба Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Таким чином упродовж 4-5 листопада жителі Луганщини отримали 82 тонни гуманітарної допомоги.

Загалом рятувальники ДСНС України вже закупили та доставили на кошти, виділені з держбюджету, близько 370 тонн гуманітарної допомоги. Ще планується доставити до 60 тонн гуманітарного вантажу.

Нагадаємо, у серпні цього року було прийнято Розпорядження Кабінету Міністрів України № 715-р «Про виділення коштів на придбання товарів першої необхідності для населення, яке проживає на територіях проведення антитерористичної операції в Донецькій та Луганській областях», відповідно до якого Державній службі України з надзвичайних ситуацій з держбюджету виділено 10 000 000 грн. для забезпечення першочергових потреб людей.